Ansök om hyresbostad

Söker ni hyresbostad? - Fyll i vår hyresbostadsansökan, så hjälper vi Er att hitta en bostad som motsvarar era önskemål.

Hae vuokrahuoneistoa

Etsittekö vuokrahuoneistoa? - Täyttäkää vuokrahuoneistohakemuksemme, niin autamme Teitä löytämään toivomuksenne mukaisen asunnon.

 

Harry Schaumans Stiftelse äger många fastigheter

Var man än rör sig i centrala Vasa ser man fastigheter som ägs och vårdas av Harry Schaumans Stiftelse.  Det stilrena jugendhuset Kurtenia (gamla Wasa Aktie Bank) har av vasaborna utsetts till stadens vackraste hus. Nyrenoverade gamla Commercehuset vid nedre torget hyser ingången till köpcentret HS Center, vars nya del utgörs av centrums högsta tornhus med tio våningar. Några kvarter från torget ligger "Kinamuren" eller FAB Egen härd – ett av centrums mest välkända bostadshus.

Under 2000-talet har stiftelsen tagit ett allt aktivare grepp som utvecklare av stadsbilden. Renoveringen av gamla ångkvarnen till Åbo Akademis nya campus Academill var ett av de största byggprojekten i Vasa kring millennieskiftet. Småningom börjar Folkhälsanhuset Wasa växa fram till ett helt nytt kvarter alldeles bredvid torget. Stiftelsen går in med en 35 procents andel av projektet.

Många av stiftelsens byggnader har ett betydande kulturellt värde och stiftelsen satsar betydande resurser på att vårda dem. Renoveringen av den gamla ångkvarnen är kanske det främsta exemplet, men man kan också nämna den nya kombinerade restaurangen och banklokalen i Kurtenia.

En levande stad behöver också en fungerande infrastruktur. HSS har aktivt drivit på och deltagit i projekt som ökar trivseln och håller liv i centrum. Torgparkeringen och de uppvärmda trottoarerna runt torget är något som varje stadsbo och besökare märker.

HSS är den största privata fastighetsägaren i centrala Vasa. Sammanlagt förvaltar den ca. fem hektar våningsyta under tak, och är en pålitlig hyresvärd för 100 privatbostäder och 80 kontors- och affärslokaler.

Kurtenia i hörnet av Hovrättsesplananden och Rådhusgatan utsågs av Vasabladets läsare till Vasas vackraste byggnad.

 

Räddningsplaner / Pelastussuunnitelmat:

Fab Vasa Unitas   

Bostads Ab Libris Vasa

Köpcenter/Ostoskeskus HS Center

Fab Jakobspark - Jaakopinpuisto Koy     

Bab Strandkvarnen i Vasa - Vaasan Rantamylly Asoy           

Koy Vasa Commerce Fab       

Oy HS Center Ab   

Fab Österbottens Hus