Uudisrakennus on saanut nimen Solsidan

Uudisrakennus Hietasaarenkadulla 6 on saanut nimekseen Solsidan. Kiinteistö on saavuttanut täyden korkeutensa kun rakennuksen 9. kerroksen rakentaminen on alkanut. Ylimmän kerroksen maisemat ovat upeat ja sieltä avautuvat näkymät merelle saakka. Uudisrakennus etenee suunnitellun aikataulun mukaan ja arvioitu valmistumisaika on toukokuussa 2019.
Lue lisää

Kahdessa alimmassa kerroksessa on jo pilarit ja ulkoseinäelementit

Pilareiden ja ulkoseinäelementtien asennus on päättymässä uuden kiinteistön kahdessa alimmaisessa  kerroksessa. Näihin kerroksiin tulee konttoritiloja. Pilareiden ja ulkoseinäelementtien asennustyö kestää noin kuukauden per kerros. Arvioidaan, että kaikkiin yhdeksään kerrokseen pilarit ja ulkoseinäelementit on asennettuina elokuun puolivälissä.
Lue lisää

Ensimmäiset ulkoseinät ovat paikallaan

Hietasaarenkatu 6:n työt edistyvät suunnitelmien mukaisesti. Tontin täyttö- ja pohjatyöt ovat päättyneet. Pilareiden ja ulkoseinäelementtien asennus on aloitettu. Rakennuksen ensimmäisien kerroksien pohjat ovat jo valmistumassa ja voidaan jo hahmottaa taloa, joka on kasvamassa esiin.
Lue lisää

Täyttötyö alkaa Hietasaarenkatu 6:ella

Hietalahdenkatu 6:n kuoppa on kasvanut suureksi. Täyttötyö alkaa joulukuun alussa. Suuri määrä täyttömassa tarvitaan suuren kuopan täyttämiseen, joka muodostui vanhan väestönsuojatilan poistamisesta. Uuden kiinteistön alle ei rakenneta kellaritiloja.
Lue lisää

Puretun rakennuksen alla olevaa väestönsuojaa kaivetaan esiin

Hietasaarenkatu 6:n tontilla on iso, hitaasti kasvava kuoppa. Puretun rakennuksen alla olevaa väestönsuojaa ollaan kaivamassa esiin. Väestönsuoja puretaan pois tarpeettomana. Paljon työtä ja voimakkaita koneita tarvitaan, että saadaan tukevasti rakennettu väestönsuoja kaivettua ja piikattua pois. Sen jälkeen kun väestönsuoja on poistettu alkaa uuden rakennuksen perustuksen valmistelutyöt.
Lue lisää

Österbottens Husin (uusi osa) purkutyöt alkavat

Österbottens Hus (uusi osa) on seissyt toimettomana pitkään. Rakennus on nyt tyhjennetty tavaroista ja purkutyöt aloitettiin viikolla 40. Rakennuksesta on jäljellä enää ulkoseinät, mutta ei kauaakaan kun nekin kaadetaan. Purku- ja rakennustöiden aikana Österbottens Husilla on käynnissä tiettyjä erityisjärjestelyjä: Rakennustyömaa suljetaan sinne kuulumattomilta henkilöiltä Rakennustyömaan toimisto sijoitetaan palokadulle Purku- ja rakennustyöt voivat aiheuttaa erityisliikennejärjestelyitä lähiympäristöön
Lue lisää