Uudisrakennusprojekti - Österbottens Hus

Uusi maamerkki rakentuu Vaasan Hietasaarenkatu 6:teen. Österbottens Hus, puretaan ja sen paikalle kohoaa moderni asuinrakennus. Yhdeksästä kerroksesta kahteen tulee toimistoja, ja loput seitsemän asuinhuoneistoja. Seuraa Österbottens Husin rakentumista.

2.2.2018 –  Ensimmäiset ulkoseinät ovat paikallaan

Hietasaarenkatu 6:n työt edistyvät suunnitelmien mukaisesti. Tontin täyttö- ja pohjatyöt ovat päättyneet. Pilareiden ja ulkoseinäelementtien asennus on aloitettu. Rakennuksen ensimmäisien kerroksien pohjat ovat jo valmistumassa ja voidaan jo hahmottaa taloa, joka on kasvamassa esiin.

 

 

30.11.2017 – Täyttötyö alkaa Hietasaarenkatu 6:ella

Hietalahdenkatu 6:n kuoppa on kasvanut suureksi. Täyttötyö alkaa joulukuun alussa. Suuri määrä täyttömassa tarvitaan suuren kuopan täyttämiseen, joka muodostui vanhan väestönsuojatilan poistamisesta. Uuden kiinteistön alle ei rakenneta kellaritiloja.

16.11.2017 – Puretun rakennuksen alla olevaa väestönsuojaa kaivetaan esiin

Hietasaarenkatu 6:n tontilla on iso, hitaasti kasvava kuoppa. Puretun rakennuksen alla olevaa väestönsuojaa ollaan kaivamassa esiin. Väestönsuoja puretaan pois tarpeettomana. Paljon työtä ja voimakkaita koneita tarvitaan, että saadaan tukevasti rakennettu väestönsuoja kaivettua ja piikattua pois. Sen jälkeen kun väestönsuoja on poistettu alkaa uuden rakennuksen perustuksen valmistelutyöt.

2.11.2017 – Kiinteistö on purettu ja maarakennusurakka aloitetaan

Österbottens Husin purkaminen on päättynyt. Pari viikkoa sitten tontilla olleesta rakennuksesta ei ole enää paljoakaan jäljellä. Jäljellä olevia pieniä kasoja vanhaa rakennusmateriaalia viedään vielä pois. Tämän jälkeen alkaa maarakennusurakka, joka jatkuu tammikuun 2018 loppuun asti.

20.10.2017 – Seinät kaatuvat

Purkutyöt ovat alkaneet Österbottens Husissä. Suurin osa seinistä on jo poistettu ja ohikulkijat näkevät läpileikkauksen koko vanhaan rakennukseen.

16.10.2017 – Österbottens Husin purkutyöt alkavat

Österbottens Hus on seissyt toimettomana pitkään. Rakennus on nyt tyhjennetty tavaroista ja purkutyöt aloitettiin viikolla 40. Rakennuksesta on jäljellä enää ulkoseinät, mutta ei kauaakaan kun nekin kaadetaan. Purku- ja rakennustöiden aikana Österbottens  Husilla on käynnissä tiettyjä erityisjärjestelyjä:

 • Rakennustyömaa suljetaan sinne kuulumattomilta henkilöiltä
 • Rakennustyömaan toimisto sijoitetaan palokadulle
 • Purku- ja rakennustyöt voivat aiheuttaa erityisliikennejärjestelyitä lähiympäristöön

12.10.2017 – Uusi arvokas rakennus kohoaa pian Hietasaarenkatu 6:teen

Rakennustyöt Hietasaarentielle suunniteltuun uuteen kiinteistöön aloitetaan 16.10.2017. Suunnitelmien mukaan rakennustyöt kestävät noin 1,5 vuotta ja uusi rakennus on valmiina 5/2019.

Projektiosapuolet:

 • Rakentaja: FAB Österbottens Hus / HSS, Tom Westermark, Jan-Erik Hinds
 • Arkkitehtit: K2S Oy, Niko Sirola
 • Rakentaja: Contria Ab, Kenneth Grönroos
 • VVSA-suunnittelija: Granlund Österbotten Ab, Pekka Pajuniemi
 • Sähkösuunnittelu: Granlund Österbotten Ab, Mats Bonns
 • Projektinjohto: Sweco PM Oy, Joel Johansson
 • Seuranta: Sweco PM Oy, Tuukka Lammi
 • Pääurakoitsija: Mäenpää Byggnads Ab, Mats Asplund, Kim Mäenpää
 • Rakennustekninen urakoitsija: Bravida Ab, Kim Dahl
 • Hissitoimittaja: Kone Hissit Oy, Tomi Kaukonen