Understöd kan sökas från Harry Schaumans Stiftelse fram till 28.2.2023

Nu är det möjligt att ansöka om understöd för vetenskap och utbildning och för kulturaktiviteter. Understöd kan sökas: för vetenskap och utbildning för kulturaktiviteter av universitet, högskolor, organisationer och registrerade föreningar Årets fokusområde är: hållbarhet med inriktning på nytänkande och unga aktörer Understöd kan sökas av: universitet högskolor organisationer och registrerade föreningar Ansökan skall inlämnas … Fortsätt läsa ”Understöd kan sökas från Harry Schaumans Stiftelse fram till 28.2.2023”

Pressmeddelande 23.11.2022 – Delegationens höstmöte

Harry Schaumans Stiftelses organisation 2023 Harry Schaumans Stiftelses delegation har på sitt höstmöte 21.11.2022 valt medlemmar i delegationen och styrelsen för år 2023. Av de delegationsmedlemmar som var i tur att avgå återvaldes Dag Sandås, Thomas Hägglund och Johanna Kakkuri för en ny treårsperiod. Vivan Lygdbäck var inte valbar för en ny period. Till nya … Fortsätt läsa ”Pressmeddelande 23.11.2022 – Delegationens höstmöte”

Utdelning av understöd 2022

Utdelning 2022 Stiftelsens utdelning år 2022 uppgick till 1 000.000 euro. Av detta belopp tillföll 700.000 euro Svensk-Österbottniska Samfundet. Från föregående år finns reserverade medel om 13.491 euro. Vid Harry Schaumans Stiftelses styrelsemöte 17.5.2022 beslöts att understöd om sammanlagt 284 850 euro delas ut. Resterande utdelningsmedel om 29 354 euro kommer att delas ut senare … Fortsätt läsa ”Utdelning av understöd 2022”

Understöd kan sökas från Harry Schaumans Stiftelse fram till 28.2.2022

Nu är det möjligt att ansöka om understöd för vetenskap och utbildning och för kulturaktiviteter. Understöd kan sökas för: 1. Vetenskap och utbildning 2. Kulturaktiviteter, projekt/verksamhet innehållande följande prioriteras: Digitalisering, olika former av hybridmodeller 2022. Hållbarhet, konkretisering av hållbarhet 2022. Understöd kan sökas av universitet, högskolor, organisationer och registrerade föreningar. Ansökan skall inlämnas elektroniskt via Harry … Fortsätt läsa ”Understöd kan sökas från Harry Schaumans Stiftelse fram till 28.2.2022”

Pressmeddelande 1.12.2021 – Delegationens höstmöte

Harry Schaumans Stiftelses organisation 2022 Harry Schaumans Stiftelses delegation har på sitt höstmöte 29.11.2021 valt medlemmar i delegationen och styrelsen för år 2022. Av de delegationsmedlemmar som var i tur att avgå återvaldes Rune Westergård och Kim Byholm för en ny treårsperiod. Till ny delegationsmedlem valdes Paula Erkkilä för perioden 2022-2024. Till delegationsordförande för 2022 … Fortsätt läsa ”Pressmeddelande 1.12.2021 – Delegationens höstmöte”

Utdelning av understöd 2021

Stiftelsens utdelning år 2021 uppgick till 700.000 euro. Av detta belopp tillföll 490.000 euro Svensk-Österbottniska Samfundet. Från föregående år finns reserverade medel om 38.741 euro. Vid Harry Schaumans Stiftelses styrelsemöte 11.5.2021 beslöts att understöd om sammanlagt 237.250 euro delas ut. Resterande utdelningsmedel om 11.491 euro kommer att delas ut senare under år 2021. Här hittar … Fortsätt läsa ”Utdelning av understöd 2021”

Understöd kan sökas från Harry Schaumans Stiftelse fram till 28.2.2021

Nu är det möjligt att ansöka om understöd för vetenskap och utbildning och för kulturaktiviteter (projekt/verksamhet med digitalt innehåll eller olika samarbetsformer mellan kulturbranscher prioriteras) Understöd kan sökas av universitet, högskolor, organisationer och registrerade föreningar. Ansökan skall inlämnas elektroniskt på stiftelsens hemsida www.hss.fi senast 28.2.2021.

Pressmeddelande 15.1.2021 – Delegationens höstmöte

Inom Harry Schaumans Stiftelse har medlemmar i olika organ för år 2021 valts på delegationens höstmöte (23.11.2020) och av styrelsen. Av de delegationsmedlemmar som var i tur att avgå återvaldes Kjell Antus, Marit Holmlund-Sund och Stefan Wikman för en ny treårsperiod. Till delegationsordförande för 2021 återvaldes Rune Westergård och till delegationens viceordförande Dag Sandås. Till … Fortsätt läsa ”Pressmeddelande 15.1.2021 – Delegationens höstmöte”

Espen och HS Center bytte ägare

Harry Schaumans Stiftelse har sålt köpcenterkvarteret till Trevians specialplaceringsfond Specialplaceringsfonden Trevian Suomi Kiinteistöt I har köpt fastighetshelheten med HS Center och köpcentret Espen i Vasa av Harry Schaumans Stiftelse. I affären ingår alla de fastigheter i torgkvarteret som ägdes av HSS: köpcentret, tornhuset vid Stora Långgatan och alla fastigheter vid Nedre torget. De sålda fastighetsbolagen … Fortsätt läsa ”Espen och HS Center bytte ägare”

Pressmeddelande 27.11.2019 – Delegationens höstmöte

Harry Schaumans Stiftelses delegations ordinarie höstmöte hölls 25.11.2019. Av de delegationsmedlemmar som var i tur att avgå återvaldes Thomas Hägglund, Vivan Lygdbäck och Dag Sandås för en ny treårsperiod. Till ny delegationsmedlem för treårsperioden 2020-2022 valdes Johanna Kakkuri, som är verksam som personalchef (HR Manager) på Wärtsilä Marine i Vasa. Till delegationsordförande för 2020 återvaldes … Fortsätt läsa ”Pressmeddelande 27.11.2019 – Delegationens höstmöte”

Köpcentret Espen var finalist i NSCS Finland Awards-tävlingen

På tisdag 8.10.2019 utsågs vinnarna i branschtävlingen NCSC Finland Awards 2019 under en galakväll på restaurang Pörssi i Helsingfors. Espen var en av finalisterna i kategorin Best Innovation för den lyckade förvandlingen från tomma affärslokaler till det livskraftiga köpcenter det är idag. Espen tackar för nomineringen och gratulerar vinnarna i alla kategorier! Se Espens berättelse … Fortsätt läsa ”Köpcentret Espen var finalist i NSCS Finland Awards-tävlingen”

Bekvämt boende mitt i centrum – Folkhälsanhuset Wasa – se videon!

Visste du att det nu finns lediga lägenheter i ett av Vasas vackraste kvarter? Nybyggt hus. Elegant innergård. Ett stenkast till torget. Möjlighet till parkeringsplats i bilhallen under huset. Missa inte möjligheten att bekanta dig med Folkhälsanhuset Wasa genom denna video! Folkhälsanhuset i Vasa är ett hus för alla. Med sitt centrala läge, och samtidigt … Fortsätt läsa ”Bekvämt boende mitt i centrum – Folkhälsanhuset Wasa – se videon!”

Garden Party vid Folkhälsanhuset Wasa 23.5.2019

Torsdag 23.5 ordnas ett Garden Party på den vackra innergården vid Folkhälsanhuset Wasa. Samtidigt ordnas guidade rundturer i Folkhälsanhuset Wasa. Är du nyfiken på hur Folkhälsanhuset ser ut? Välkommen att spana in  lediga bostäder och allmänna utrymmen! Kom och se hur vardagen på Wasaborgsgränd 4 kan se ut. Det bjuds också på livemusik, aktiviteter för … Fortsätt läsa ”Garden Party vid Folkhälsanhuset Wasa 23.5.2019”

Bostäder till salu i Bostads Ab Solsidan i Vasa

Bostäder finns nu till salu i nya fastigheten Solsidan som byggs i hörnet Skolhusgatan/Sandögatan, adress Sandögatan 6. Lägenheterna som blir inflyttningsklara i augusti 2019 är på bästa läget i stan, nära till både havet och servicen i centrum. Försäljningen av Solsidans lägenheter sköts av Kiinteistömeklarit www.kiinteistomeklarit.fi.

Solsidan har fått fönster

Nästan alla lägenheter i det 9 våningar höga nybygget Solsidan har nu försetts med fönster. Bygget har nu kommit så långt att man även tydligt kan se den sneda fasaden, som kommer att blir Solsidans kännetecken. Så småningom kommer den sneda fasaden att bli inglasade balkonger!

Espen Grand Opening ordnades 22.11.2018

Torsdag 22.11 ordnades Espen Grand Opening i Vasas nyaste köpcenter Espen.                       Dagen inleddes med att Harry Schaumans Stiftelses vd Tom Westermark, fastighetschef Jan-Erik Hinds och styrelseordförande Stefan Wikman klippte bandet för att inviga det förnyade köpcentret Espen.         Den innehållsrika dagen fylldes bl.a. med … Fortsätt läsa ”Espen Grand Opening ordnades 22.11.2018”

Halonen och Polarn o. Pyret har öppnat i Espen

Klädkedjan Halonen öppnade idag en ny affär i Vasa centrum i köpcentret Espen. Harry Schaumans Stiftelses vd Tom Westermark klippte av bandet vid öppningen tillsammans med Pekka och Liisa Halonen, kedjan Halonens grundare och ägare. Innan öppningen väntade en stor grupp Vasabor utanför butiken. Även Polarn o. Pyret öppnade idag i sina nya utrymmen på … Fortsätt läsa ”Halonen och Polarn o. Pyret har öppnat i Espen”

Maria Böling är ny marknadsföringschef för Espen

Köpcentret Espen har anställt en marknadsföringschef, Maria Böling. Hon ska främst jobba med marknadsföringen och utvecklingen av köpcentret men också med övrig marknadsföring inom Harry Schaumans stiftelse, som äger Espenfastigheten. Maria Böling är från Vasa. Hon har senast bott med sin familj, man och tre barn, i Esbo. Till utbildningen är hon marknadsföringsekonom från Hanken … Fortsätt läsa ”Maria Böling är ny marknadsföringschef för Espen”

Fantastisk utsikt på nybygget Solsidan

Den nya fastigheten, som byggs på Sandögatan 6, har fått namnet Solsidan. Fastigheten har nu nått sin fulla höjd då byggandet av den nionde våningen har påbörjats. Utsikten från de översta våningarna är magnifik. Därifrån öppnar sig vackra vyer över havet. Nybygget framskrider enligt den planerade tidtabellen och beräknas vara färdig i maj 2019.

Köpcentret Espen förnyas i snabb takt

Köpcentret Espen förnyas i snabb takt och många affärer har redan flyttat in i de förnyade utrymmena. Carlings, BikBok och Kicks är de senaste butikerna som har flyttat in på Espens första våningen. I köpcentret finns från tidigare även Dressmann och Dressmann XL och Cubus på första våningen och KappAhl på andra våningen. Huvudingången till … Fortsätt läsa ”Köpcentret Espen förnyas i snabb takt”

KappAhl öppnade i nya utrymmen i köpcentret Espen

KappAhl öppnade idag i sina nya utrymmen på andra våningen i köpcentret Espen. Butiken är öppen och ljus. Bland de ljusa färgerna kommer kläderna till sin rätt. Redan från utsidan ser man vilket utbudet är. Utanför den nya butiken ser vi Maarit Aro från KappAhl samt Tom Westermark och Jan-Erik Hinds från Harry Schaumans Stiftelse. … Fortsätt läsa ”KappAhl öppnade i nya utrymmen i köpcentret Espen”

HS Center ger vika för Espen

HS Center heter nu officiellt Espen. Vasas nyaste köpcentrum består av fem arkitektoniskt intressanta byggnader och är ett perfekt ställe för mångsidig rekreation. Under samma tak finns såväl shopping som restauranger, caféer och underhållning. Sitt nya namn fick köpcentret på basen av ett konsumentråds omröstning som ägde rum i slutet av 2017. Där visade det … Fortsätt läsa ”HS Center ger vika för Espen”