Fantastisk utsikt på nybygget Solsidan

Den nya fastigheten, som byggs på Sandögatan 6, har fått namnet Solsidan. Fastigheten har nu nått sin fulla höjd då byggandet av den nionde våningen har påbörjats. Utsikten från de översta våningarna är magnifik. Därifrån öppnar sig vackra vyer över havet. Nybygget framskrider enligt den planerade tidtabellen och beräknas vara färdig i maj 2019.
Läs mera

De första ytterväggarna är på plats

Arbetet på Sandögatan 6 framskrider enligt planerna. Fyllnads- och grundningsarbetet har avslutats på tomten. Istället har arbetet med monteringen av pelare och ytterväggselement påbörjats. Grunden för fastighetens två första våningarna börjar redan vara färdig och man kan börja urskilja det hus som håller på att växa fram.
Läs mera

Fyllnadsarbetet påbörjas på Sandögatan 6

Gropen på Sandögatan 6 har vuxit sig stor. Fyllnadsarbetet kommer att inleds i början av december. Det kommer att en hel del fyllnadsmassa för att fylla den stora grop som bildades i och med att det gamla befolkningsskyddet grävdes bort. Under den nya fastigheten byggs inga källarutrymmen.
Läs mera

Befolkningsskyddet under den rivna fastigheten grävs fram

På Sandögatan 6 kan man se en stor grop sakta växa fram på tomten. Det är det gamla befolkningsskyddet, som har funnits under den rivna fastigheten, som grävs fram. Befolkningsskyddet behövs inte längre och skall nu rivs. Det krävs mycket arbete och kraftiga maskiner för att gräva och pika bort det stadigt byggda befolkningsskyddet. Då … Fortsätt läsa "Befolkningsskyddet under den rivna fastigheten grävs fram"
Läs mera

Fastigheten är riven och jordbyggnadsarbete påbörjas

Rivningen av Österbottens Hus är avslutad. Av byggnaden, som stod på tomten för två veckor sedan, finns inte mycket kvar. De återstående små högarna av gammalt byggmaterial kommer ännu att transporteras bort. Efter detta påbörjas jordbyggnadsarbetet, som kommer att fortgå fram till slutet av januari 2018.
Läs mera

Väggarna rivs

Rivningen av Österbottens Hus (nya delen) har kommit igång. Redan nu har en del av ytterväggarna rivits ner och man kan se igenom hela det gamla huset. Den gamla delen av Österbottens Hus, där Österbottens förbund idag har sina kontorsutrymmen, kommer inte att rivas utan fastigheten kommer att finnas kvar. Den nya fastigheten som byggs på … Fortsätt läsa "Väggarna rivs"
Läs mera

Rivningen av Österbottens Hus (nya delen) påbörjas

Österbottens Hus (nya delen) har stått tomt en längre tid. Det är nu helt tömd på saker och rivningen av byggnaden har inleds vecka 40. Ännu står den gamla byggnaden kvar, men inte många veckor till. Under rivnings- och byggnadstiden gäller vissa specialarrangemang vid Österbottens Hus: Gården används av byggarbetsplatsen och stängd för obehöriga Byggarbetsplatsens … Fortsätt läsa "Rivningen av Österbottens Hus (nya delen) påbörjas"
Läs mera

Vasas nya landmärke – Bostads AB Solsidan Vasa

Solsidan byggs i hörnet Skolhusgatan/Sandögatan, adress Sandögatan 6. Lägenheterna blir inflyttningsklara i augusti 2019. Byggherren Harry Schaumans Stiftelse säljer lägenheter från femte våningen uppåt. Försäljningen sköts av Kiinteistömeklarit hemsida www.kiinteistomeklarit.fi.

Övriga lägenheter och affärsutrymmen hyr stiftelsen ut.