Espen ja HS Center vaihtoivat omistajaa

Harry Schaumanin säätiö on myynyt ostoskeskuskorttelin Trevianin erikoissijoitusrahastolle

Erikoissijoitusrahasto Trevian Suomi Kiinteistöt I on ostanut Harry Schaumanin säätiöltä Vaasan keskustassa sijaitsevan kiinteistökokonaisuuden, johon kuuluu HS Center ja ostoskeskus Espen. Kauppaan kuuluvat kaikki torikorttelissa sijaitsevat HSS:n omistuksessa olleet kiinteistöt: kauppakeskus, Pitkäkadun tornitalo ja kaikki Alatorin kiinteistöt.

Myydyt kiinteistöyhtiöt ovat Oy HS Center Ab, KOY Vasa Unitas sekä säätiön osuus KOY Vasa Commercesta ja Vaasan Toripysäköinti Oy:stä.

Osapuolet allekirjoittivat kauppakirjan perjantaina 14.2., ja kiinteistöt siirtyivät heti Trevianin omistukseen. Kauppasumma ei ole julkinen.

Trevian Rahastot AIFM on suomalainen rahastoyhtiö, joka on erikoistunut yksinomaan kiinteistösijoittamiseen. Trevian Suomi Kiinteistöt I:n hallinnoimat varat kasvoivat vuodenvaihteessa noin 330 miljoonaan euroon. Rahaston salkussa on 41 kiinteistökohdetta lukuisissa suomalaisissa kaupungeissa Helsingistä Rovaniemelle.

– Kaupan taustalla on HSS:n strateginen päätös pienentää kiinteistöjen osuutta sijoitetusta pääomastaan pitkäaikaisen riskin hajauttamiseksi. Tällä hetkellä tämän tyyppisille keskustakiinteistöille on kysyntää, ja Trevian on uskottava, ammattimainen ostaja, toteaa HSS:n hallituksen puheenjohtaja Stefan Wikman.

– Ostoskeskuksen hallinta ei kuulu HSS:n ydinosaamiseen. Olemme iloisia, että kiinteistökokonaisuus saa Trevianista nyt omistajan, joka pystyy hallinnoimaan ja kehittämään sitä, mitä me olemme luoneet, toteaa HSS:n toimitusjohtaja Tom Westermark.

– Vaasa on meille kiinnostava kaupunki, jossa on paljon taloudellista toimeliaisuutta ja hyvä ostovoima, mutta samanaikaisesti kaikkein korkein tuottovaatimus Suomen kasvukeskusten joukossa. Nyt hankittu laajahko kiinteistökokonaisuus on rahaston strategiaan hyvin istuva hybridikohde, toteaa Trevian Rahastot AIFM:n kiinteistösijoitusjohtaja Risto Aro.

Nykyiset vuokrasopimukset siirtyvät ostajalle, joten omistajanvaihdos ei vaikuta vuokralaisiin. Vaasan Osuuspankki omistaa jatkossakin omat toimitilansa Alatorilla.

Lisätietoja:

Tom Westermark, tj. Harry Schaumanin säätiö: 050 311 2110

Stefan Wikman, hallituksen pj. Harry Schaumanin säätiö: 040 769 8223

Risto Aro, kiinteistösijoitusjohtaja Trevian Rahastot AIFM: 050 420 3950