HS Center on nyt Espen

HS Center on nyt virallisesti Espen. Vaasan uusin kauppakeskus koostuu viidestä arkkitehtuurisesti mielenkiintoisesta rakennuksesta ja on täydellinen paikka monipuoliseen vapaa-ajan viettoon, sillä se yhdistää saman katon alle paitsi shoppailun, ravintolat ja kahvilat myös viihdepalvelut. Espen valikoitui nimeksi viime syksynä järjestetyn kuluttajaraadin äänestyksellä, mutta kävikin ilmi, että nimi oli ollut hautumassa jo useammalla taholla. Espeniä voisikin melkein kutsua Vaasan kuudenneksi puistikoksi sijaintinsa ansiosta aivan Kauppapuistikon kupeessa, Hovioikeudenpuistikon ja Vaasanpuistikon välissä.

Hurjan muodonmuutoksen kokeva kauppakeskus tuo Vaasaan liikkeitä, ravintoloita ja kahviloita, joilla ei ole aiemmin ollut toimintaa Vaasassa. Ensimmäisenä syksyllä 2018 toimintansa aloittaa kotimainen muotitavarataloketju Halonen. Myöhemmin syksyn aikana joukkoon liittyvät lisäksi mm. kansainvälinen vaateketju New Yorker, hampurilaisravintolaketju Friends & Brgrs, japanilaista ruokaa tarjoileva ravintola Juku sekä suosittu kahvilaketju Espresso House. Myös vaasalaisille jo ennestään tuttu vaateliike Carlings siirtyy Espeniin.

Vuoden 2017 lopusta asti remontissa olleet kiinteistöt ovat kokonaan Harry Schaumans Stiftelsen omistuksessa. Kunnostus- ja muutostyöt aiheuttavat kiinteistöjen rakennuksiin mittavia muutoksia. Yhtä sisäänkäynneistä siirretään, ensimmäisen kerroksen katosta aukeaa avoin näkymä toisen kerroksen liikkeisiin ja tilasta tehdään aiempaa yhtenäisempi ja avarampi. Hovioikeudenpuistikolla oleva julkisivu uudistetaan, ja toisen kerroksen seinä avataan ikkunoilla. Myös samassa korttelissa sijaitseva elokuvateatteri BioRex liitetään kauppakeskukseen.

Valmistuessaan loppuvuodesta 2018, Espen tarjoaa vaasalaisille täysin uudenlaiset puitteet vapaa-ajan vietolle. Silloin vietetään myös kauppakeskuksen varsinaisia avajaisia. Kiinteistössä jo ennestään toimineet liikkeet ja palvelut ovat avoinna koko remontin ajan.