Kauppakeskus Espen – aikaisemmin HS Center

Espen on Vaasan uusin kauppakeskus. Se on iloinen tulokas, joka ei jätä ketään kylmäksi! Espen on täydellinen paikka monipuoliseen vapaa-ajan viettoon – se yhdistää shoppailun, ravintolat ja kahvilat sekä viihdepalvelut saman katon alle. Monet onnekkaat myös työskentelevät täällä, sillä korttelissa on lukuisia yrityksiä. Espenin kulkuväylän voisi melkeinpä sanoa olevan Vaasan kuudes esplanadi.

Osa Espenin erityisestä tunnelmasta juontaa varmasti juurensa siitä, että Espen koostuu viidestä, arkkitehtuurisesti mielenkiintoisesta rakennuksesta, joista osa on peräisin jo 1900-luvun alusta. Olemmekin aivan varmoja, että historia todellakin nostaa knallihattuaan nykyiselle Espenille!

Entisen kauppakeskus HS Centerin muutostyöt alkoivat vuoden 2018 alussa ja jatkuivat eri vaiheissa vuoden 2018 loppuun saakka. Urakoitsijana toimi Vaasan Rakennuskorjaus. Ensimmäisen vaiheen työt keskittyivät HS Center-kiinteistöön, mutta laajenivat myöhemmin koskettamaan myös muita kiinteistöjä, kuten Vasa Unitas ja Vasa Commerce. Remontin aikana kiinteistöihin tehtiin mittavia muutoksia. Kauppakeskus oli toiminnassa koko remontin ajan, ja siellä toimivat liikkeet olivat myös auki. Uuteen kauppakeskus Espeniin saatiin myös uusia liikkeitä, jotka avasivat ovensa vuoden 2018 aikana. Espen Grand Opening -avajaisia vietettiin 22.11.2018.

Kauppakeskus Espen on kokonaan Harry Schaumans Stiftelsenin omistuksessa.