Den japanska restaurangen Juku öppnar i Vasa

Restaurang Juku, som funnits i Seinäjoki sedan 2016, utvidgar nu till Vasa.

– Det finns definitivt utrymme i stan för en bra japansk restaurang, med stort utbud av mat och dryck, som har öppet från lunch till sen kväll, säger företagare Kun Rahko.

Restaurangen kommer att ligga på andra våningen i HS Center och ha utsikt över Hovrättsesplanaden. Juku kommer att ha plats för 80 gäster. Just nu pågår byggarbetet för fullt och restaurangen beräknas slå upp sina dörrar i september. Juku satsar på Izakaya-stämning, att vara ett informellt ställe dit man kan slinka in efter jobbet för ett glas och lite småsalt. Men restaurangen har även ett brett utbud av à la carte-rätter som wok och sushi. Lokalen fungerar även utmärkt som matställe för större grupper. Restaurangen har öppet från lunch varje dag, då det serveras lunchbuffé, till in på kvällen. På veckosluten håller man öppet längre och då har kvällsgästerna möjlighet att njuta av levande musik.

– Vi hoppas att vasaborna kommer att uppskatta våra asiatiska delikatesser, säger Kun Rahko.

– Harry Schaumans Stiftelses målsättning är att erbjuda olika upplevelser för besökarna i det nya köpcentre

t. Här passar Jukus restaurangkoncept perfekt in. Sushi och typiska japanska rätter gjorda på plats och med kvalitet passar utmärkt in i HS Centers nya restaurangvärld. Restaurangen Juku för med sig ett trevligt mervärde för köpcentrets besökare, säger Tom

Westermark, VD på Harry Schaumans Stiftelse.